• Wpisów: 360
  • Średnio co: 4 dni
  • Ostatni wpis: 1 rok temu, 14:06
  • Licznik odwiedzin: 57 176 / 1698 dni
 
rougestreet
 
Uwielbiam tajskie zupy. Jestem od nich uzależniona .
Mam szczęście ponieważ tutaj w Berlinie co 10 metrów mamy chińczyka lub tajską restauracje.
Niedaleko mnie mam małą tajską restauracyjke i tam zawsze jem zupy . 4€ i mam duża porcje zdrowego i świeżego jedzenia .

Czasami tez sama w domu gotuje. Bardzo prosto jest taka zupę przygotować  .
Ja osobiście jem zawsze tylko z warzywami i makaronem ryżowym , lub z mleczkiem kokosowym.

Potrzebujesz :

Głęboką patelnie
Makaron ryżowy
Marchewkę
Młody szczypiorek
Imbir
Czosnk
Pieczarki
Wywar z warzyw
Papryczke chilli ( drobno posiekana )
Olej
Sos sojowy
Kiełki sojowe
Limetka



Ugotuj makaron , makaron ryżowy potrzebuje dosłownie chwilkę . Ja wkładam do zagotowanej  wody i gotuje przez ok 3 min.

Marchewkę pokroić tak jak i młody szczypiorek i pieczarki . Czosnek i imbir obierz.
W patelni podgrzej olej i dodaj posiekany czosnek i pokrojony w paski imbir . Podsmaż krótko.  Następnie dodaj marchewki oraz szczypior . Smaż na lekkim ogniu przez ok. 3 min .
Następnie wlej do patelni wywar z warzyw . Na koniec do zupy dodaj chilli ( tyle ile uważasz ) oraz garść kiełków sojowych . Wszystko przez chwile razem w patelni gotuj .

Gotowy makaron możesz na koniec od razu do zupy dodać lub podaj na talerzu  i zalej zupą.
Na koniec przypraw sosem sojowym i wciśnij 1/4 limetki .  

Jest naprawdę pyszna i zdrowa . Doskonała na dietę , a także jak ktoś jest chory to jak najbardziej polecam ta zupę !





image.jpg


image.jpg


Porankiem...

image.jpg



Już tęsknię z latem , trzeba wrócić do sylwetki !



image.jpg


image.jpg


image.jpg

Nie możesz dodać komentarza.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego